De Nederlandse Onderzoekers Site

Vergelijk je zorgverzekering eenvoudig en snel

Nieuws » Verzekeringen 27 november 2020

Iedereen die in Nederland woont of werkt, is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Deze verplichte basisverzekering zorgt ervoor dat iedereen verzekerd is voor standaardzorg van ziekenhuizen, huisartsen en apothekers. Op die manier heeft iedereen toegang tot noodzakelijke zorg, ongeacht zijn of haar financiële toestand.

Wat dekt een basisverzekering en een aanvullende verzekering?

De inhoud van de basisverzekering wordt eens in de zoveel tijd aangepast. Je kunt het volledige overzicht van wat precies verzekerd is (en onder welke voorwaarden) terugvinden in de Zorgverzekeringswet. Hierin worden niet alleen alle soorten zorg gedetailleerd benoemd, maar ook het eigen risico dat bij de basisverzekering hoort. Dit laatste is het bedrag dat de verzekerde zelf betaalt voor zorg die niet is opgenomen in de basisverzekering. Bepaalde behandelingen zullen dus een eigen bijdrage van de verzekerde vereisen.

Je kunt ook kiezen om je basisverzekering uit te breiden met een aanvullende verzekering die extra zorg vergoedt. Wanneer je een nieuwe verzekering afsluit, is het belangrijk om te bepalen welke zorg je nodig zult hebben.

Let op: in tegenstelling tot de basisverzekering, wordt de aanvullende verzekering niet overkoepelend vastgelegd en kunnen verzekeraars hier hun eigen invulling aan geven. Er zijn veel verschillende aanbieders en soorten formules op de markt: het loont dus de moeite je hierin te verdiepen en zorgverzekeraars te vergelijken. Je hoeft niet altijd voor de goedkoopste zorgverzekering te gaan.

Zorgverzekeraars vergelijken

Om zorgverzekeraars goed met elkaar te vergelijken, moet je eerst een overzicht maken van de zaken die jij belangrijk vindt om te verzekeren. Zijn er bijvoorbeeld bepaalde behandelingen of tegemoetkomingen die je zeker wilt hebben? En hoe hoog wil je je eigen risico hebben? Het zijn allemaal zaken die je uiteindelijke keuze kunnen beïnvloeden. Als je al je behoeften hebt geïnventariseerd, kan je makkelijk via een online vergelijkingssite zoals Independer de toepasselijke verzekeringen van de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken.

Je zult zien dat hier heel wat verschillen in zijn. Niet alleen in de te verzekeren zorg, maar ook in de hoogte van de premies. Uiteraard geldt: hoe meer risico’s je wilt verzekeren, hoe hoger je premie zal zijn. Het is daarom verstandig het vergelijken van zorgverzekeringen zorgvuldig te doen: je zult hier de rest van het jaar profijt van hebben.

Bron: Independer

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie