Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) is een kennis- en kwaliteitsinstituut voor de oncologische en palliatieve zorg met de Nederlandse Kankerregistratie (NKR) als belangrijkste basis.

Als onafhankelijk instituut biedt IKNL actief ondersteuning bij het verbeteren van de oncologische en palliatieve zorg. Op basis van cijfers uit de landelijke NKR doen we onderzoek, faciliteren we regionale samenwerking en ondersteunen we kwaliteitsverbetering in de praktijk. Samen met zorgprofessionals bepalen we de registraties, rapportages en verbeteringen om de oncologische en palliatieve zorg in Nederland naar een nog hoger niveau te tillen. Met KWF Kankerbestrijding en NFK richt IKNL zich via www.kanker.nl ook op patiënten. Het platform combineert betrouwbare medische informatie met een sociaal netwerk. Steeds meer patiënten en naasten weten de weg naar kanker.nl te vinden.

Folder Morfine, fabels en feiten (IKNL) 

Over het gebruik van morfine bestaan nog steeds hardnekkige misverstanden bij patiënten. De folder Morfine, fabels en feiten is geschreven voor patiënten en wordt verspreid onder huisartsen en thuiszorgmedewerkers om de folder uit te reiken aan patiënten op het moment dat de behandeling met morfine in overweging wordt genomen of wordt gestart. Folder Morfine, fabels en feiten (IKNL) (pdf). U kunt de folder bestellen via deze link.