Nederlandse Malacologische Vereniging is een vereniging van en voor mensen met belangstelling voor schelpen en weekdieren. Verzamel je ook schelpen en vind je hun vormen en kleuren ook zo fascinerend? Of ben je geboeid geraakt door landslakken of inktvissen? En wil je je daar verder in verdiepen? Bij de Nederlandse Malacologische Vereniging zit je dan goed.

Of wilt u zich verder verdiepen in de malacologie? Bij de Nederlandse Malacologische Vereniging komt u in contact met mensen met dezelfde belangstelling.

Malacologie is de studie van weekdieren, of mollusken: zeeschelpdieren, landslakken, zoetwatermosselen, inktvissen, etc. De Nederlandse Malacologische Vereniging heeft als doel de studie van weekdieren te bevorderen en is opgericht in 1934.

De vereniging heeft ongeveer 600 leden in binnen- en buitenland, zowel professionals als amateurs/liefhebbers. De leden houden zich op uiteenlopende wijzen met mollusken bezig. De belangstelling kan heel algemeen zijn, juist heel gericht op een bepaald gebied of een bepaalde groep.