OLVG is hét stadsziekenhuis van Groot-Amsterdam.
Met hoofdlocaties in Oost en West.

Ontstaan uit de fusie van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis staan wij al ruim anderhalve eeuw midden in de samenleving van uniek Amsterdam. OLVG wil een sleutelrol vervullen in de verbetering van de gezondheid en zorg voor iedereen in onze stedelijke omgeving. Voor een beter leven in een gezonder Amsterdam.

Het OLVG is een Teaching Hospital. Opleiding, onderwijs en onderzoek is dan ook een belangrijke kerndoelstelling van het OLVG. Niet alleen op medisch gebied, maar ook op andere terreinen. Een sterk ontwikkelde opleidings- en onderzoeksfunctie leidt tot goed opgeleide en gemotiveerde professionals, maar ook tot een hoge kwaliteitsstandaard in het hele ziekenhuis.

Wij hebben een groot aanbod aan verpleegkundige, medisch-specialistische en paramedische opleidingen. Ook bieden wij stageplaatsen aan voor patiëntgebonden wetenschappelijk onderzoek. Wij werken hierin samen met het AMC. Waarbij het OLVG de exclusieve status van Teaching Hospital heeft.

Ben je 3e- of 4e-jaarsstudent en op zoek naar een stageplek voor je wetenschappelijke stage (universitaire bachelor/master stage)?

Het OLVG biedt verschillende stageprojecten en -onderzoeken aan op het blackboard van het AMC/VUmc.

Studeer je aan een andere universiteit dan het AMC/VUmc?

Stuur dan je stageverzoek per e-mail naar bureau Wetenschap, wetenschap@olvg.nl. Binnen twee weken laten we weten op we een stageproject voor je hebben.

Klinische stage lopen?

Studenten psychologie, neuropsychologie en orthopedagogiek die op zoek zijn naar een klinische stage kunnen op werken bij het OLVG kijken of er plekken beschikbaar zijn.

Meer informatie

Wil je meer weten over de wetenschappelijke stage? Neem dan contact op met bureau Wetenschap, (020) 599 40 17