De Universiteit Twente. Dat is menswetenschappen en technologie. High tech en human touch. Onderwijs en onderzoek die er toe doen. Nieuwe technologie als aanjager voor verandering, vernieuwing en vooruitgang in de samenleving. De Universiteit Twente is de enige campusuniversiteit in Nederland, verdeeld over zes faculteiten verzorgen we ruim vijftig opleidingen. De Universiteit Twente heeft veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en talentvolle onderzoekers krijgen de ruimte voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek.

Binnen de faculteit Technische Natuurwetenschappen van de Universiteit Twente zijn ongeveer 700 medewerkers en ruim 2000 studenten betrokken bij onderwijs en onderzoek op de gebieden chemie, processen, materialen, optica en bio- en vloeistoffysica. De onderzoekers verrichten, veelal deel uitmakend van onderzoeksinstituten, onderzoek dat nationaal en internationaal in hoog aanzien staat. De faculteit werkt intensief samen met industriële partners en onderzoekers in binnen- en buitenland en verricht veel onderzoek voor externe opdrachtgevers en financiers. Een krachtige stimulans gaat uit van de vele jonge onderzoekers die als promovendus en postdoc innovatief onderzoek verrichten. Lees verder op onze site.

Uitgelichte opleiding

Opleiding Biomedische Technologie
Wil jij later technologie ontwikkelen voor de gezondheidszorg? Heb je interesse in revalidatierobots, kunstorganen, medische scans en protheses? Dan is de bachelor Biomedische Technologie aan de Universiteit Twente wellicht iets voor jou. In deze ingenieursopleiding ontwerp én ontwikkel je nieuwe technologie voor de gezondheidszorg. Je ontwikkelt medische innovaties die écht bijdragen aan betere zorg. Toepasbaarheid is het sleutelwoord.

De opleiding Biomedische Technologie aan de Universiteit Twente bouwt voort op ruim 30 jaar ervaring met biomedisch technisch onderwijs en onderzoek. Bovendien is de ontwikkeling van technisch medische innovaties een van de speerpunten van deze universiteit. Dankzij ons geïntegreerde projectonderwijs met focus op de praktijk bereid je je maximaal voor op je toekomstige carrière.

Lees meer over de studieopbouwtoelating en inschrijving, ervaringen van studenten en mogelijkheden na de bachelor. Wij bieden bijvoorbeeld ook de masteropleiding (MSc.) Biomedical Engineering aan.

Onderwijs
utwente.nl/onderwijs

Onderzoek
utwente.nl/onderzoek

Contact
utwente.nl/contact