Voor analisten die studie en werk willen combineren

Je hebt een HLO-bacheloropleiding achter de rug en bent al een aantal jaren werkzaam, maar je hebt het gevoel dat je méér kunt. Je wilt zowel je inhoudelijke kennis als je projectvaardigheden vergroten. Je wilt zelfstandiger werken aan complexe taken en breder inzetbaar zijn. Kies dan voor de Engelstalige deeltijd opleiding Master Molecular Life Sciences bij de HAN en maak je ambities waar. Volg de master in voltijd (met stageplek, na je bachelor) of in deeltijd (naast je baan).

Nu ook in voltijd te volgen

Deze master is nu ook te volgen in een voltijdsprogramma van twee jaar. HLO bachelorstudenten kunnen direct na hun studie instromen. Het voltijdsprogramma is een combinatie van leren en werken. Als student loop je 3 dagen per week stage in een laboratorium bij een bedrijf of instelling. De rest van de week bestaat uit colleges en zelfstudie. Je studie wordt betaald door het stagebedrijf. Vooraf vindt een selectie plaats door het opleidingsteam en het stagebedrijf.

Voor zowel de voltijd- als de deeltijdmasteropleiding is het collegegeld voor EU-studenten € 2.143,- per jaar (studiejaar 2020/2021).

Waarom de HAN Master Molecular Life Sciences

 • Direct werkervaring opdoen
  Je combineert het lesprogramma met werkplekleren. Straks heb jij je mastertitel én werkervaring.
 • Praktijkgericht leren
  Wat je leert kun je grotendeels direct toepassen op je stageplek.
 • De laatste inzichten
  Je leert de laatste inzichten vanuit HAN BioCentre: het expertisecentrum voor biotechnologie en analyse.
 • Regelmatige assessments
  Externe adviseurs beoordelen het lesprogramma regelmatig op relevantie voor de biotechnologie sector.
 • Projectmanagement en R&D skills
  Je leert de praktijk in verbinding te brengen met de theorie en leert projecten te plannen en te controleren.

Het programma van de Master Molecular Life Sciences richt zich op toegepast onderzoek en productontwikkeling en verbindt wetenschappelijke verbreding en verdieping met project management. De Master Molecular Life Sciences is voor het 7de jaar op rij uitgeroepen tot de topopleiding door de Keuzegids Masters 2019.

Lees hier de ervaringen van anderen met deze masteropleiding. Of ga direct naar de interviews bij MSD en TropIQ.

Ga naar de website voor meer praktische informatie of neem direct contact op met Andrea Thiele (andrea.thiele@han.nl; 06 – 46 23 67 26). Kom naar één van onze open dagen!

Heeft uw bedrijf een uitdagend project op de plank liggen?

Maar onvoldoende tijd en financiële middelen om deze te realiseren? Stel dan een 2-jarige stageplek ter beschikking voor getalenteerde professionals, die je hiermee kunnen helpen. Onze geselecteerde topstudenten krijgen begeleiding door een professional met wetenschappelijke project management ervaring. Download hier de flyer voor meer informatie.