De Nederlandse Onderzoekers Site

Last van de maag? Dit kunnen de oorzaken zijn

Nieuws » Gezondheidszorg 13 juni 2019

Veelvoudig hebben mensen last van maag of darm klachten en denken dat deze vanzelf weer over gaan. Het kan zijn dat het vanzelf weer over gaat, maar toch heb je er, voordat het over gaat, veel last van.

Onnodig, want er is vaak genoeg dat je zelf kan doen. Voorkomen van deze problemen is ook prettiger dan genezen, zoals met veel problemen. Je maag en darmen zijn belangrijke organen en hier moet je dan ook goed mee omgaan.

Gezonde leefstijl
Waarschijnlijk komt het in veel artikelen terug, of het nou over ICT gaat of over sporten, en dat is niet voor niets. Gezond leven is simpelweg enorm belangrijk. Dit betekend uiteraard niet dat een vette hap niet toegestaan is. Gezond eten houdt vooral in dat je gevarieerd eet, de ene dag aardappelen met groente en de andere dag lekkere pasta met tonijn. Door gevarieerd te eten krijg je vaak alle noodzakelijke voedingsstoffen binnen om je lichaam krachtig en gezond te houden.

Soorten en oplossingen
Klachten in de maag en darm streek ontstaan om verschillende redenen, dit kan zijn een ongezonde levensstijl maar ook kunnen klachten ontstaan door ziekte. Er zijn tientallen klachten die in de maag en darm streek kunnen plaatsvinden. Een aantal van deze klachten kunnen zijn: brandend maagzuur, diarree, verstopping, winderigheid. Voor al deze problemen zijn oplossingen of manieren om er minder last van te hebben.

Brandend maagzuur
Brandend maagzuur is een van de meest voorkomende maagklachten. Onderzoek heeft aangetoond dat maar liefst 25% van de westerse bevolking maandelijks last heeft van brandend maagzuur, waarvan 5% dagelijks met dit nare gevoel geconfronteerd wordt. Het omhoog stromen van maagzuur de slokdarm in is een brandend en soms pijnlijk gevoel. Er zijn verschillende producten die de klachten bij brandend maagzuur verlichten en gewoon op te halen bij de drogist of online te bestellen.

Verstopping en diarree
Verstopping en diarree zijn toch wel de 2 uiterste van elkaar. Waar bij je verstopping last hebt van een dikke en droge ontlasting heb je bij diarree juist last van een erg dunne en vochtige ontlasting. Er wordt over verstopping gesproken wanneer je minder dan 3 keer per week poept en je echt moeite moet doen om het eruit te krijgen. En zijn verschillende producten die helpen in de spijsvertering waardoor u minder last zal hebben van zowel verstopping en diarree.

Bron: da.nl

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie