LabBuddy helpt docenten hun laboratoriumonderwijs te verbeteren. De tool zorgt ervoor dat studenten voorbereid aan hun practicum beginnen, ondersteunt het opdoen van academische vaardigheden en helpt studenten om gefocust bezig te zijn. LabBuddy zorgt er ook voor dat docenten tijd besparen op de practicumzaal, doordat studenten veel minder praktische vragen stellen. LabBuddy is bij uitstek geschikt voor ‘natte’ laboratoriumpractica chemie, moleculaire biologie, genetica, microbiologie etc., maar kan ook prima ‘stand alone’ gebruikt worden.

Kortom: LabBuddy is de online e-learningtool om laboratoriumonderwijs te verbeteren. De voornaamste voordelen van LabBuddy zijn:

 • Onderwijskundig betere practica.
 • Beter voorbereide en gemotiveerde studenten.
 • Docenten meer tijd voor inhoudelijke vragen.

Maak hier een afspraak voor een LabBuddy demonstratie

Drie modules

Met de module Closed Questions verplicht de leerling zich voor te bereiden en door het uitgebreide feedbacksysteem wordt direct gereageerd op de behoefte van de individuele student.

In de module Experiment Designer kunnen studenten hun experimenten ontwerpen, zodat ze goed voorbereid in het lab verschijnen. Tijdens dit ontwerp kun je als docent al meekijken en feedback geven.

In de module Web Lab Manuel vinden studenten gemakkelijk alle informatie over het lab en de experimenten. Dit vangt de veel voorkomende, maar simpele vragen in het lab op.

 • Studenten beginnen voorbereid
  LabBuddy motiveert leerlingen voor te bereiden en biedt hen ondersteuning
 • Focus op leerdoel
  Laboratorium les focust zich op het onderzoek in het lab en op leerdoel
 • Ondersteuning voor studenten
  Studenten kunnen zich concentreren op wat nodig is om de beoogde eindkwalificaties te bereiken
 • Verminder tijdsinvestering
  LabBuddy geeft antwoord op de meeste vragen en biedt geautomatiseerde feedback

Meer informatie

Kijk op onze site voor meer informatie. Heeft u een vraag? Vul dan het online formulier in, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op! Of bel naar +31(0)317-765020.