FiMM geeft cursussenseminarshygiënetrainingen en organiseert symposia om uw kennis over de microbiologie van levensmiddelen te vergroten. Dan kunt u zelf aan de slag in uw bedrijf om de hygiëne te beheersen.

Uitgelichte cursussen

  • Basis-cursus levensmiddelenmicrobiologie en -hygiëne
    De vijfdaagse cursus levensmiddelenmicrobiologie en -hygiëne op hbo-niveau is bestemd voor mensen die werkzaam zijn in de levensmiddelenindustrie, controlerende instanties (bijvoorbeeld GGD, RIVM, NVWA), adviserende bedrijven, grootkeukens, cateringbedrijven, supermarkten en aanverwante bedrijfstakken (waaronder farmaceutische industrie). Naast de lesdagen besteden cursisten ongeveer 25 tot 30 uur aan zelfstudie.
  • Vervolgcursus levensmiddelenmicrobiologie en risicoanalyse
    Een post-hbo-cursus van 3 bijeenkomsten voor wie nog meer wil leren over levensmiddelenmicrobiologie. De cursus sluit aan op onze cursus Levensmiddelenmicrobiologie & -hygiëne. Heeft u al kennis van microbiologie op hbo-niveau dan kunt u deze cursus direct volgen.

Veilig voedsel en HACCP
De productie van veilig en hygiënisch bereid voedsel is van essentieel belang voor consument en producent.

Hoewel er steeds meer mogelijkheden zijn om veilig voedsel te produceren (GMP, HACCP) en er meer begrippen komen om veiligheidsdoelstellingen aan te duiden (FSO, ALOP) blijft het aantal voedselinfecties nog steeds (te) hoog.

Kwaliteit van levensmiddelen
De veiligheid en microbiologische kwaliteit van levensmiddelen wordt voor een belangrijk deel bepaald door de hygiëne tijdens het productieproces. Het is dan ook belangrijk om als bedrijf zelf de hygiëne te beheersen en te controleren tijdens alle stappen van de productie. Daarvoor is een gedegen kennis nodig van micro-organismen en hun gedrag in levensmiddelen en in de (productie)omgeving.

Meer weten?
Kijk op onze site.