3-Steps to a career in industry

Er komen steeds meer PhD’s bij, maar het aantal banen binnen de universitaire setting daalt. Het gevolg is dat 70-90% van de academici uiteindelijk een baan in de industrie of non-profit sector moet vinden. Het promotietraject bereid je helaas niet voor op een baan buiten de academische setting. Neem zelf het initiatief om beslagen ten ijs te komen: dit kan je veel tijd, geld en frustratie schelen als straks je contract afloopt!

Het bedrijfsleven heeft PhD’s nodig

We zien dat er buiten de academische wereld veel vraag is naar hoogopgeleide specialisten. Maar we merken ook dat veel hoogopgeleide young professionals het lastig vinden om zichzelf zodanig te presenteren dat ze als talent worden herkend door managers en recruiters van bedrijven. Vaak weet je als PhD-er en Postdoc bovendien niet wat je mogelijkheden zijn en hoe je geschikte vacatures vindt en “ontcijfert”.Om bovengenoemde redenen hebben wij een training ontwikkeld die speciaal gericht is op PhD-studenten en Postdocs. De missie hierachter is om je praktische handvatten te geven om je succesvol verder te kunnen ontwikkelen in een carrière buiten de universiteit.

Aan het einde van de cursus heb je voor jezelf een helder plan van aanpak om snel een passende baan te krijgen. Je krijgt persoonlijk advies, praktische inzichten en vaardigheden om een kickstart te maken! Onderwerpen die worden besproken zijn o.a.:

 • Welke mogelijkheden er zijn voor PhD-studenten en Postdocs
 • Hoe je passende vacatures en niet gepubliceerde kansen vindt
 • Kun je je vaardigheden en competenties helder en overtuigend verwoorden in een CV, LinkedIn profiel, pitch of brief?
 • Maak je jezelf aantrekkelijk, vindbaar en “matchbaar” voor recruiters
 • Wat managers van bedrijven belangrijk vinden in sollicitanten
 • Wat  je tijdens je studie of promotie kunt doen om je kansen en aantrekkelijkheid straks exponentieel te vergroten
 • Hoe je succesvol en prettig kunt netwerken, ook als je introvert bent

We bieden je méér dan een sollicitatietraining: ons streven is je een tool- en mindset aan te bieden die je in staat stelt met kop en schouders boven de grote hausse aan sollicitanten uit te steken, nu en in de toekomst. We bieden je een nieuw perspectief waar je zowel in de aanloop naar je eerste baan als tijdens je verdere carrière de vruchten van plukt. Je hoeft je nooit meer zenuwachtig te maken over wat er gebeurt als je werkgever failliet gaat of de markt verandert, omdat je hebt geleerd hoe je kansen voor jezelf creëert en benut.

 • Gebaseerd op directe ervaring met huidige recruitmentprocedures buiten de academische setting;
 • Directe ervaring met selectieprocedures van kleine bedrijven (startups) en multinationals (corporates) is verwerkt in de oefeningen en tips;
 • Up-to-date kennis van trends op de arbeidsmarkt en de toekomst van werken;
 • Trainers hebben inhoudelijke kennis, zelf ervaring met het doorlopen van een promotietraject en een uitgebreid netwerk;
 • Trainers zijn verbonden aan een kleine organisatie met een entrepreneurial mindset en hebben een grote persoonlijke drive;
 • Ondersteunend materiaal is in het Engels en er is de mogelijkheid om de cursus in het Engels te geven.
De kosten voor de cursus (€ 500,- excl. BTW) kunnen meestal worden vergoed uit je persoonlijke (trainings)budget. Informeer bij je begeleider of de P&O afdeling naar de mogelijkheden. Maak gebruik van deze mogelijkheid tijdens je contract! Meer info over de mogelijkheden voor funding vind je hier. Is je contract al afgelopen, dan kunnen we je een maatwerkoplossing bieden voor de vergoeding. Voel je vrij om hierover contact op te nemen.

Check de agenda voor startdata PhD training
Online Registratie PhD training

Bij een groep van tenminste 10 geïnteresseerden kan de training op jouw eigen locatie plaatsvinden.