Biotech Training Facility (BTF) is een productiefaciliteit waar farmaceutische training in een realistische omgeving gegeven wordt. BTF is ook inzetbaar als pilot plant voor het testen van apparatuur en procedures. BTF is volledig uitgerust met cleanrooms, laboratoria en een technische ruimte met gemakkelijk toegankelijke voorzieningen. 

Bij BTF kun je zelf GMP processen ervaren en inzicht krijgen in de factoren die van invloed zijn op de kwaliteit van het productieproces. De trainingen zijn gericht op een breed scala aan beroepen, waaronder wetenschappers, operators, Quality Assurance personeel (QA) en Qualified Persons (QPs). Naast het algemene cursusaanbod ontwikkelen wij op maat gemaakte programma’s voor onze klanten.

Deze cursussen focussen op verschillende laboratoriumtechnieken en processen. Onderwerpen variëren van een veiligheidscursus tot training op specifieke apparatuur.

 • Basisprincipes van Gentechnologie – 3 dagen
  Gentechnologie is één van de krachtigste methodieken die gebruikt wordt bij het analyseren van de functies van genen in levende organismen. Deze cursus geeft een diepgaand inzicht in de basismethoden van gentechnologie.
 • Bioinformatica in Proteomics – 1 dag
  Deze cursus behandelt op diepgaande wijze toepassingen van online bioinformatica tools voor proteomics.
 • Inleiding tot Proteomics – 2 dagen
  Geïnteresseerd in onderzoeksmethoden voor eiwitten en klaar om je handschoenen aan te trekken? Deze cursus biedt basale voorbereidende en analytische technieken voor eiwitten, met name extractie, kwantificering, concentratie en expressieanalyse.
 • Kwaliteit op de werkvloer – 2 dagen
  In een GMP omgeving vindt er vaak interactie plaats tussen de operationele afdelingen en de kwaliteitsafdeling. Bij deze cursus dagen we medewerkers van deze afdelingen uit om in een interactieve, praktische setting elkaars verantwoordelijkheden te leren.
 • Lean Six Sigma Black Belt – 11 dagen
  Eenmalige introductie korting: iedere 2e deelnemer van dezelfde organisatie ontvangt 50% korting (dit geldt ook als een aparte module wordt gevolgd). Leer hoe en met welk succes je processen kunt verbeteren en hoe de Six Sigma methodiek in de praktijk
 • Lean Six Sigma in Life Sciences – Green Belt – 7 dagen
  Verbeter uw vaardigheden om processen te verbeteren. Oefen met real-life situaties in een laboratorium of productieomgeving. Leer hoe je onmiddellijk verbeteringen in de werkomgeving kunt realiseren.
 • Lean Six Sigma in Life Sciences – Yellow Belt -2 dagen
  Deze cursus richt zich op het verbeteren van processen in laboratoria en productieomgevingen. Leer meer over ‘operational excellence’ in een praktische setting met illustratieve voorbeelden. De tools zijn direct van toepassing op uw werkomgeving.
 • Masterclass Pipetteren – 1 dag
  Is pipetteren in jouw baan belangrijk en zou je graag je vaardigheden verder ontwikkelen? Dan is dit de cursus voor jou.
 • Microbiologische Testen – 2 dagen
  In de farmaceutische wereld zijn ze er altijd. Maar als het er teveel worden op het verkeerde moment, de verkeerde plaats, zijn ze altijd het onderwerp van brede discussie: de micro-organismen!
 • Troubleshooting – Eerste Hulp bij Pipetteren – 1 dag
  Vormt pipetteren een belangrijk deel van jouw werkzaamheden? En loop je wel eens tegen uitdagingen aan? Kom naar onze workshop Eerste Hulp Bij Pipetteren en krijg antwoord op al je vragen.

Klik hier voor alle cursussen

Heb je vragen over BTF?
Vragen, opmerkingen of interesse in de mogelijkheden voor een cursusprogramma op maat voor jouw bedrijf? Neem contact op het Business Development team van Biotech Training Facility via info@biotechtrainingfacility.nl of +31 (0)88 2830100.