IKS International is een groeiend, innovatief bedrijf uit Nederland, gespecialiseerd in geïntegreerde real-time monitoringoplossingen in klinische, biotechnologische, farmaceutische en microbiologische laboratoria wereldwijd.

Het bedrijf levert geïntegreerde, complete laboratoriumoplossingen variërend van kwaliteitsapparatuur tot consultancy, kalibratie- en validatieservices. IKS International heeft zijn eigen ontwikkelings- en productieafdeling, waarvan de producten wereldwijd worden verkocht. Het vlaggenschip van deze range is XiltriX®, het data logging, monitoring en alarmeringssysteem.

XiltriX® is het resultaat van meer dan 20 jaar van een continue eigen ontwikkeling, en is marktleider geworden binnen de thuismarkt. Tevens groeit het aantal gebruikers en het dealernetwerk buiten Europa gestaag.

Veel bekende internationale merken van laboratoriumapparatuur worden op exclusieve basis vertegenwoordigd door IKS International. Een totaal oplossing voor apparatuur kalibratie biedt volledig traceerbare kalibratie oplossingen voor een scala aan apparatuur en sensoren. Dit wordt ondersteund door een eigen service organisatie met een breed scala aan service en onderhoudscontractopties.