Onze R&D-centra, verspreid over de gehele wereld, helpen ons snel in te spelen op veranderende trends, behoeften en smaakvoorkeuren van consumenten waar ook ter wereld.
De belangrijkste R&D-centra
Er werken wereldwijd ruim 6.000 R&D-professionals in zes grote onderzoeks- en ontwikkelingslaboratoria: een in Nederland (Wageningen), twee in het Verenigd Koninkrijk (Port Sunlight en Colworth), een in de VS (Trumbull), een in India (Bangalore) en een in China (Shanghai). Jaarlijks worden ruim 300 nieuwe patentaanvragen ingediend.
Vanuit 92 locaties wereldwijd werken R&D-teams aan de implementatie van innovaties in landen en fabrieken.
Wageningen Hive, Nederland
Midden in de ‘Silicon Valley of Foods’ te Wageningen staat Hive, het wereldwijde Foods Innovation Centre. Hier werken ruim 500 medewerkers aan voedselvraagstukken van de toekomst. Klimaatverandering, voedselverspilling, en simultane voedseltekorten enerzijds en overgewicht anderzijds. Het zijn wereldwijde problemen die wij samen met anderen moeten aanpakken om voeding te produceren dat goed smaakt, goed voelt en beter is voor mens en planeet. Met deze visie is in 2019 het Innovatiecentrum geopend.
Een belangrijke focus is de transitie van dierlijke producten en ingrediënten naar plantaardige alternatieven. Werknemers op Hive ontwikkelen innovaties en technologieën om te zorgen dat deze transitie niet gepaard gaat met een verminderde smaakbelevenis. Producten uit dit plantaardige portefeuille zijn onder andere Magnum vegan, Conimex vegan kroepoek, Hellmann’s en Calve Vegan Mayo en zuivelvrije Ben & Jerry’s.
Maar ook aan duurzaam verpakkingsmateriaal wordt gewerkt op Hive. Zo is sinds 2020 twee derde van de wereldwijde Hellmann’s verpakkingen 100% gerecycled en recyclebaar. Eveneens kijken we hoe we consumenten kunnen helpen bij het maken van bewuste voedingskeuzes. Bijvoorbeeld door recepten te ontwikkelen met plantaardige ingrediënten die onze aarde niet uitputten. In 2019 werd ‘Knorr Future 50 Foods’ in samenwerking met het Wereldnatuurfonds gelanceerd: een overzicht van 50 gewassen die duurzamer zijn om te verbouwen en een hoge nutritionele waarde hebben.
Duurzaamheid zit niet alleen in de kern van de bedrijfsvoering op Hive; het is zelfs in het gebouw gemetseld. Met 1.550 zonnepanelen op het dak, geavanceerde water & warmte hergebruik systemen en optimaal gebruik van natuurlijk daglicht heeft Hive de hoogst mogelijke duurzaamheidscertificatie op haar naam staan, namelijk de ‘BREEAM-NL Outstanding’ classificering. Grote gedeelten van het volledig circulaire interieur zijn open voor iedereen, en het open design van het gebouw faciliteert kruisbestuiving tussen externe partners, zoals universiteiten en andere kennisinstituten, start-ups, scale-ups en belangrijke leveranciers.
Unilever Research and Development Centra
- Adres
- Bronland 14, 6708 WH Wageningen, Nederland
- Website
- https://www.unilever.nl
- Telefoon
- 0317 700 040