Lifelines: Blijven delen en verzamelen voor meer gezonde jaren

Hoe kunnen we gezonder oud worden? Onderzoek helpt ons om meer inzicht te krijgen in (chronische) ziekten en kan helpen bij het vinden van oplossingen. In 2006 is Lifelines daarom gestart als grootschalig bevolkingsonderzoek onder meer dan 165.000 inwoners in Groningen, Friesland en Drenthe. Elke 5 jaar laten zij zich meten, wegen, staan ze bloed en urine af en vullen ze vragenlijsten in over de meest uiteenlopende onderwerpen. De data die we hiermee verzamelen, delen we graag met onderzoekers die hiermee ontdekkingen kunnen doen over hoe we gezonder oud kunnen worden. We volgen de deelnemers minimaal 30 jaar. De verzamelde gegevens worden gebruikt om inzicht te krijgen in de factoren die van belang zijn bij het ontstaan en verloop van (chronische) ziekten.

Effectief, efficiënt en met plezier

Lifelines is een kleine organisatie met grote ambities. We verzamelen en beheren onze data met veel zorg voor de privacy van deelnemers en met oog voor de wetenschap. Naast een succesvolle derde onderzoeksronde, die sinds 2019 loopt, zetten wij in op de sterke positie van Lifelines nu en in de toekomst, samenwerkingen met partners in Noord-Nederland en het stimuleren van datagebruik. Met als doel een bewezen verschil maken voor mensen zoals jij en ik.

Lifelines

Lifelines: Blijven delen en verzamelen voor meer gezonde jaren Hoe kunnen we gezonder oud worden? Onderzoek helpt ons om meer inzicht te krijgen in (chronische) ziekten en kan helpen bij
Adres
Nieuwezijds Voorburgwal 180, 1012 SJ Amsterdam, Nederland
Website
https://www.lifelines.nl
E-mail
onderzoek@lifelines.nl
Telefoon
+31 (0)50- 361 11 13