De Nederlandse Onderzoekers Site

De werking van superfoods op het menselijk lichaam

Nieuws » Algemeen 7 juli 2020

Gezond leven en gezond eten is altijd al populair geweest. Er zijn tal van kookboeken met gezonde recepten, methodes om fit en energievol door het leven te gaan en producten die je lichaam net dat beetje extra geven.

Superfoods is een voorbeeld van een van de producten die ervoor zorgen dat je nog beter in je vel zit. Superfoods zijn de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen. Waarom is het zo populair en waarom heten deze producten superfoods?

Waarom heet het superfood?
De naam Superfood vertelt eigenlijk al wat het is, namelijk voeding wat goede voedingsstoffen bevat. Het is een verzamelnaam voor verschillende soorten planten, noten, fruit en groenten. Deze producten bevatten essentiële voedingsstoffen die jouw lichaam nodig heeft. Dit zijn voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen, enzymen maar ook antioxidanten, proteïnes en essentiële vetzuren. Deze voedingstoffen zijn van groot belang voor een goede werking van je lichaam en zijn bouwstoffen voor allerlei processen in het lichaam. Door een grotere inname van deze stoffen zorg je ervoor dat jouw lichaam nog beter, oftewel super, kan presteren. Een ander belangrijk kenmerk is dat – naast dat het essentiële voedingsstoffen bevat – ze ook alleen bestaan uit onbewerkte, natuurlijke stoffen. Hierdoor bevatten superfoods geen chemische stoffen, hormonen of bestrijdingsmiddelen.

Voorbeelden van superfoods
Er zijn een aantal bekende superfoods. De meest populaire soorten zijn aloë vera, acia bessen, goija bessen, hennepzaad of quinoa. Deze producten kan je gemakkelijk toevoegen aan je normale eetpatroon. Denk bijvoorbeeld aan een quinoasalade met veel groente en fruit of een shake van goija bessen.  Maar ook dagelijkse gebruikte voedingsmiddelen zoals knoflook, olijfolie of pure chocolade vallen onder superfoods. Daarnaast kun je ook vette vis, bepaalde noten of rode druiven eten om superfoods binnen te krijgen. Door de grote populariteit van superfoods is het inmiddels ook in veel supermarkten of winkels verkrijgbaar. Door de inname van deze producten voel je je vaak al een stuk gezonder. Het voordeel van het ‘snacken’ van superfoods is dat je de juiste hoeveelheid calorieën en voedingsstoffen binnenkrijgt. Zo laat je andere tussendoortjes makkelijker staan.

Andere voordelen van superfoods
Naast dat je op een snelle manier alle benodigde bouwstoffen voor je lichaam zoals aminozuren, vitamines en mineralen binnen krijgt, voel je je ook beter. Door het eten van superfoods bouw je meer weerstand op, krijg je een sterk immuunsysteem en verbeter je je concentratie. Ook ziet je huid er een stuk stralender uit. Je krijgt meer energie, je voelt je fitter en krijgt meer kracht door het eten van superfoods. Ook kan het klachten verminderen als eczeem, diverse allergieën of astma. Door de stof serotonine dat vaak in superfoods zit hebben ze een positieve werking op depressies. Door een gezonde eetpatroon en de juiste mineralen en vitamines wordt de serotonineproductie  verhoogd. Deze stof maakt een ander stofje aan waardoor jij je gelukkiger voelt, serotonine wordt ook wel eens het gelukshormoon genoemd. Je ziet, het eten van superfoods heeft veel voordelen en zorgt ervoor dat je je super goed voelt.

Bron: body-supplies.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie